Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Πίλινγκ προσώπου με βρωμη

Το πίλινγκ είναι μια απαραίτητη φροντίδα ομορφιάς για όλους τους τύπους δέρματος.
Εφαρμόζεται πάντα σε πολύ καθαρό δέρμα και ο σκοπός του είναι να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, να απομακρύνει τους ρύπους της ατμόσφαιρας,  υπολειμμάτων μακιγιάζ και διαφόρων άλλων ρύπων που φράζουν τους πόρους του δέρματος.
Υπάρχουν διαφόρων ειδών πίλινγκ:
1) scrub. Είναι τα πίλινγκ με κόκκους. Ανάλογα τον τύπο δέρματος χρησιμοποιούμε με ψιλούς ή χοντρούς κόκκους
2) Τα gommage. Είναι τα πίλινγκ που σπάνια περιέχουν κόκκους. Εφαρμόζονται στο πρόσωπο, τα αφήνουμε 5-10 λεπτά να στεγνώσουν και τρίβουμε κρατώντας με το ένα χέρι τεντωμένο το δέρμα και με τον δείκτη ή τον παράμεσο του άλλου χεριού τρίβουμε με κυκλικές κινήσεις ώσπου καθαρίσει όλο το προϊόν.
3)Ενζυμικά πίλινγκ. Είναι αυτά που εφαρμόζονται επίσης σαν μάσκες στο πρόσωπο, τα α΄φηνουμε 5-10 λεπτά να στεγνώσουν και τα αφαιρούμε με νερό ή λοσιόν. περιέχουν ένζυμα με απολεπιστικές και λευκαντικές ιδιότητες, χαμηλής περιεκτικότητας οξέα φρούτων. Τα χρησιμοποιούμε σε δέρματα με ακμή σε εξέλιξη που απαγορεύονται αυστηρά τα πίλινγκ που μπορεί να τραυματίσουν ή να ανοίξουν τις φλεγμονές με κίνδυνο να προκαλέσουν μόλυνση.
4) Τα φυτικά πίλινγκ. Εφαρμόζονται μόνο από έμπειρους αισθητικούς. Είναι πίλινγκ με έντονους κόκκους από αποξηραμένα βότανα ή ακόμα και άμμο εμπλουτισμένα με συστατικά που σκοπό έχουν να ''κάψουν'' το δέρμα και να αφαιρεθεί όλη η η κερατινη στιβάδα αποκαλύπτοντας μια υγιές επιδερμίδα. ιδανικό σε αποθεραπεία ακμής, ουλές, λεπτές ρυτίδες πανάδες. Αρνητικό : είναι αρκετά επίπονο
5) Τέλος είναι τα χημικά πίλινγκ που τα εφαρμόζει μόνο δερματολόγος.  Πρόκειται για ισχυρά οξέα φρούτων μέχρι και 85% που προκαλούν την αφαίρεση της κεράτινης στιβάδας του δέρματος .


Εμείς φυσικά θα ασχοληθούμε μόνο με τα πίλινγκ που τα συστατικά τους μπορούμε να τα βρούμε στο σπίτι μας και είναι φυσικά.

Πίλινγκ με βρώμη

2 κουταλιές σούπας αμύγδαλα
1 κουταλιά σούπας  βρώμη (κουάκερ)
1 κουταλιά σούπας άργυλο (προαιρετικά)

Χτυπάμε τα αμύγδαλα κατά προτίμηση σε γουδί για να ελευθερώσουν όλα τα έλαια τους και όχι σε μπλέντερ. Κάνουμε το ίδιο με την βρώμη και αύτην μπορούμε να την κόψουμε στο μπλέντερ.
Βάζουμε την άργυλο που θα είναι καλή αν έχουμε ένα μικτό-λιπαρό δέρμα άφου ρουφάει την λιπαρότητα. Ανα κατεύουμε όλα τα υλικά και τα φυλάμε σε ένα βαζάκι. Όποτε θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε πέρνουμε μι κουταλιά της σούπας από το μείγμα και την ανακατεύουμε με λίγο γάλα (αν πρόκειτε για κανονικό ή ξηρό δέρμα) ώσπου να γίνει ένας πηχτός χυλός. Το βάζουμε στο πρόσωπο, τρίβουμε με κυκλικές κινήσεις και αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ''τραβήξει''. Ξεβγάζουμε με άφθονο χλιαρό νερό (ποτέ κρύο μπορεί να σπάσουν ψιλά αιμοφόρα αγγεία).
Σε μικτά ή λιπαρά δέρμα μπορούμε να ανακατέψουμε το μείγμα με νερό και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
καθαρίζει σε βάθος το δέρμα και  συσφίγγει του πόρους.
Στην συνέχεια είναι καλό να χρησιμοποιήσουμε μια μάσκα με βρώμη για ξηρά δέρματα. Για λιπαρά η άργιλος θα κάνει θαύματα.
Δεν ξεχνάμε ποτέ την ενυδατική μας κρέμα στο τέλος της περιποίησης που θα λειτουργήσει ώς ''προσταυτευτικό'' εναντίον των ρύπων της ατμόσφαιρας αλλά και να ''κλιδώσει τα συστατικά που τράφηκε το δέρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου